Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΓΚΟΛ & ΘΕΑΜΑ 5-2 ΜΕ ΚΟΡΩΝΗ

  Αγώνας με έντονες συγκινήσεις, τρομερό ρυθμό, πολλή ένταση, νεύρα, κίτρινες κάρτες και αποβολές, διακυμάνσεις στο σκορ και κυρίως ΠΟΛΛΑ !!!! γκολ και πλούσιο θέαμα, που βρήκε την Ομάδα της Δόξας θριαμβέυτρια  
 με τελικό σκορ 5-2  
απέναντι στην πρωτοπόρο του Ομίλου, Κορώνη.

Η Δόξα ξεκίνησε επιτέλους δυναμικά και με φοβερή διάθεση για καλό επιθετικό ποδόσφαιρο και παράλληλο θέαμα. Έτσι δεν άργησε να προηγηθεί με έξυπνο γκολ-φάουλ από τον Στάθη Κουτουμάνο. Είχαν προηγηθεί ευκαιρίες οι οποίες έδειχναν σε συνδυασμό με την κατοχή της μπάλλας και τις γρήγορες εναλλαγές ότι απλά ήταν θέμα χρόνου.

Και εκεί πλησιάζοντας στο τέλος του Α' ημιχρόνου λίγο έλειψε να τιναχτεί το παιχνίδι στον αέρα. 
Ο διαιτητής ενώ σφύριζε έως τότε διακριτικά υπερ του "δυνατού", αποφάσισε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου να σφυρίξει (αντί για επιθετικό φάουλ) την εσχάτη των ποινών σε μία φάση που το τράβηγμα της φανέλας και το σπρώξιμο από τον επιθετικό της Κορώνης στον αμυντικό της Δόξας φαινόταν από το Ακρωτήριο Ακρίτας έως το 'Π. Μπαχράμης". (Τι να προλάβει να του πει και ο επόπτης που ήταν δίπλα στη φάση , αφού μάλλον και αυτός δεν μπορούσε να πιστέψει το σφύριγμα που δόθηκε. Το περίεργο πάλι είναι ότι ούτε που ενδιαφέρθηκε να τον ρωτήσει παρά τις έντονες αντιδράσεις , φωνές και δίκαιες διαμαρτυρίες των παικτών της Δόξας.) Και μιλάμε βέβαια για κάποιον που πριν από λίγο καιρό ενώ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ τον προπονητή να κάτσει στο εσωτερικό του πάγκου για να μην προκαλούνται οι τότε φίλαθλοι της γηπεδούχου, στο τέλος ανέφερε στο Φύλλο Αγώνα ότι τον απέβαλλε και δεν ήθελε να τον στείλει έξω, με αποτέλεσμα την  τιμωρία του.
Η ένταση κορυφώθηκε , καθώς συνέχισε να βγάζει κάρτες και μάλιστα στοχοποιώντας συγκεκριμένους λεκτικά. Εκεί εξοργίστηκε και η εξέδρα που δεν πίστευε αυτά που έβλεπε και καθώς πετάχτηκε ένας καφές ( μαζί με το ...νερό!!!) ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια αποβάλλοντας μέσα στην αναμπουμπούλα και τον Χρήστο Παρθένιο  επειδή ....έφτυσε. 
Νωπές οι μνήμες από τα επεισόδια των τελευταίων αγωνιστικών στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
και κανείς δεν ήθελε να συνεχιστούν. 
Το μόνο καλό της ολιγόλεπτης διακοπής ήταν πως καταφέραμε να ηρεμήσουν σχετικά οι παίκτες         ( αλλά κυρίως να ηρεμήσει και ο διαιτητής και να συνειδητοποιήσει τι πραγματικά είχε γίνει!!!)
Ο αγώνας ξαναξεκίνησε και η Δόξα με 10 πλεον παίκτες ξαναβρέθηκε στη γνωστή της θέση: 
παίζοντας με παίκτη λιγότερο!!!).
Η διαφορά μεταξύ των Ομάδων ήταν όμως χαρακτηριστική και στο 1 μόλις λεπτό που απέμενε για τη λήξη του ημιχρόνου η πίεση από τη Δόξα μεταφέρθηκε στην περιοχή της Κορώνης και με φάση διαρκείας ο Γιώργος Κυριαζόπουλος έστειλε την μπάλλα στα δίχτυα και τους παίκτες στα αποδυτήρια με σκορ 2-1, χωρίς σέντρα.

Το Β' ημίχρονο ξεκίνησε πάλι ιδιότροπα καθώς δεν δόθηκε στα πρώτα λεπτά επιθετικό φάουλ και στη συνέχεια ο παίκτης της Κορώνης ισοφάρισε σε 2-2. 
Σε αυτό το σημείο επιτέλους εξεγέρθηκε ο εγωισμός όλων των παικτών και μετά από έξυπνη αλλαγή μπάλλας σε κόρνερ στη γωνία της μεγάλης περιοχής η μπάλλα κατευθύνθηκε με δυνατό σουτ  στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα της Κορώνης που απλά την έσπρωξε στο βάθος της εστίας του. 
Το σκορ πλέον στο 3-2 και σε συνδυασμό με την αποβολή παίκτη της φιλοξενούμενης,
 το γήπεδο πλέον έγειρε.
Δύο ακόμα όμορφα γκολ 
από Κυριαζόπουλο και Δημήτρη Σιψά σφράγισαν την αναμέτρηση στο 5-2.
 Υπήρξαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ αλλά η τελική προσπάθεια χαλούσε οριακά. 
Συνολικά όμως η Ομάδα παρουσίασε ένα υπέροχο σύνολο , 
δομημένη κυκλοφορία , αλλαγές παιχνιδιού και καθαρό μυαλό.
 Ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν όλα αυτά ,
καθώς οι δυνατότητες των παιδιών είναι γνωστές
 (όσο και η γκαντεμιά στους προηγούμενους αγώνες!!!) 
Ίσως ήταν η καλύτερη στιγμή να αποδείξουν ενάντια στον πρωτοπόρο ότι η θέση τους είναι πλασματική και οι δυνατότητες τους πολύ πολύ μεγαλύτερες. Το κίνητρο ήταν αρκετό, η ικανοποίηση πλέον μεγάλη και το μόνο που μένει για τη συνέχεια είναι " τα κεφάλια κάτω " και σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Όλοι όσοι ασχολούνται με το Σύλλογο θέλουν να χαίρονται βλέποντας τέτοια διάθεση , προσπάθεια , μαχητικότητα και εικόνα Ομάδας.
MVP σήμερα δεν υπάρχει, καθώς όλοι πάλεψαν εξίσου. Έτρεξαν, μάρκαραν και έδωσαν την ψυχή τους.
Μόνο αρνητικό τα (....για μια ακόμα φορά!!!) νεύρα και οι κάρτες. 
Για αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά την Τρίτη στην προπόνηση στις 20:00 στα αποδυτήρια.

Οι ωραίες ενέργειες, η νίκη που δείχνει ότι η θέση μας στο βαθμολογικό πίνακα πρέπει να είναι διαφορετική, τα όμορφα γκολ και οι λεπτομέρειες της περιγραφής αφιερώνονται στους φιλάθλους της Ομάδας στο εξωτερικό και κυρίως στους BarbaLia και Hercules 
 σε Μελβούρνη και Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ) αντίστοιχα.
Και όπως λέμε και στους ποδοσφαιριστές, καθαρό μυαλό και λύσεις θα έρθουν μόνες τους απλά κα όμορφα. Και τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο όταν υπάρχουν χαμόγελα και όχι νεύρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο σας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τους υπεύθυνους της Δόξας με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας της Ομάδας και των φίλων της.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.