Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΗΤΤΑ ΜΕ 3-0 ΣΤΟ ΜΑΝΕΣΙ

Άσχημο ξεκίνημα για την Δόξα, καθώς έφυγε από το Μάνεσι χωρίς βαθμό, 
με 3 γκολ παθητικό και τραυματισμένη ψυχολογία.
Σε ένα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ γήπεδο , όχι τόσο για το χώμα αλλά για τα σύρματα που οριοθετούν τη γραμμή του πλάγιου άουτ διεξήχθη η αναμέτρηση με χαρακτηριστικό την ατιμωρησία και ανεκτικότητα από τον διαιτητή στο σκληρό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του Μάνεσι που προσπαθούσαν με "ξύλο" να επιβάλλουν το νόμο της έδρας. 
Όχι στο σύνολό τους βέβαια, αλλά συγκεκριμένες περιπτώσεις δρούσαν ανενόχλητοι προσπαθώντας να φοβίσουν τους μικρούς ιδιαίτερα της Ομάδας. Δεν κατηγορούμε τους ποδοσφαιριστές του Μάνεσι γιατί έτσι έχουν συνηθίσει μάλλον, αλλά ο διαιτητής προστάτευε χαρακτηριστικά μόνο τους γηπεδούχους. και επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι, έχοντας μάλλον και αυτός συνηθίσει έτσι. Δεν αποδίδουμε ευθύνες στη διαιτησία για την ήττα, φταίμε μόνο εμείς που κάναμε συγκεκριμένα λάθη και κάποια από αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι παίκτες του Μάνεσι που προηγήθηκαν στο Α' ημίχρονο με σκορ 2-0 καθώς και τις δύο φορές δεν προωθήθηκε άμεσα η μπάλα από τους ποδοσφαιριστές της Δόξας αλλά κρατήθηκε στην περιοχή μας με αποτέλεσμα να χαθεί και να γίνει επίθεση-γκολ από τον αντίπαλο.
Στο γήπεδο-αρένα δεν ήταν δυνατόν να παιχθεί στρωτό ποδόσφαιρο και παρέμενε κυρίως παιχνίδι διεκδίκησης στο κέντρο και στα πλάγια. Δύο πλαγιοκοπήσεις και παράλληλες σέντρες πέρασαν δίπλα από παίκτες της Δόξας οι οποίοι μάλλον...αιφνιδιάστηκαν και δεν έσπρωξαν τη μπάλα στα δίχτυα. Πριν τη λήξη του Α' ημιχρόνου, το δοκάρι σταμάτησε τη σέντρα σουτ του Διονύση Δημόπουλου και στέρησε την ψυχολογική ανάταση.


Με την έναρξη όμως του Β' ημιχρόνου δόθηκε ξανά η ευκαιρία για μείωση του σκορ, όταν σφυρίχτηκε η εσχάτη των ποινών για το Μάνεσι (χωρίς βέβαια τη 2η κίτρινη - κόκκινη κάρτα για τον αμυντικό). Ο τερματοφύλακας του Μάνεσι και ο Διονύσης Δημόπουλος όμως είχαν επιλέξει την ίδια εστία και χάθηκε ξανά η ευκαιρία. Στη συνέχεια η υπεροχή ήταν ξεκάθαρη για τη Δόξα που πίεζε αλλά άκαρπα καθώς οι κουρασμένοι παίκτες του Μάνεσι συνέχιζαν το σκληρό παιχνίδι, ξεκίνησαν τις καθυστερήσεις με τραυματισμούς και σαν να μην έφταναν όλα αυτά σε μία αντεπίθεση κατάφεραν το τελειωτικό χτύπημα , σκοράροντας το τρίτο τέρμα τους. Από το σημείο αυτό ένιωσαν πιό άνετα και κλεισμένοι πίσω διατήρησαν σχετικά εύκολα το σκορ , καθώς η Δόξα είχε την καθολική υπεροχή αλλά χωρίς τελικό αποτέλεσμα.
Με αυτά και με αυτά βαρέθηκε και ο διαιτητής και σφύριξε τη λήξη χωρίς καθυστερήσεις γιατί το σκορ όπως είπε ήταν στο 3-0. Πρωτοποριακές απόψεις διατησίας που θα προτιμήσουμε να τις πάρουμε από την αστεία τους πλευρά και μόνο. Απλά τους κανόνες αυτούς τους αγνοούσαμε και δεν τους έχουμε δει πουθενά γραμμένους παρά μόνο σε ανέκδοτα.. Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε την συγνώμη που ζήτησε ο διαιτητής όταν του συζητήσαμε το γεγονός πως η πράξη αυτή δεν βοηθά ούτε αναπτύσσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ήταν ξεκάθαρο πως ήταν μία λάθος κρίση της στιγμής και έτσι τελείωσε το θέμα εκεί..
Με εμφανή την απογοήτευση οι παίκτες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια για την επιστροφή και την ανασύσταση. Χαιρετήσαμε τους νικητές που κέρδισαν δίκαια και δεν έχουμε κανένα παράπονο για τη φιλοξενία. Όσο για το σκληρό τους παιχνίδι, έμεινε για τα 90 λεπτά , ήταν υπερβολικό αλλά χωρίς ακρότητες που δικαιολογούν βεντέτες. Τέτοια συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και απλά είναι θέμα ηθικής. Η δική μας άποψη είναι βέβαια εντελώς αντίθετη , δεν επικροτούμε ούτε επιθυμούμε αυτή τη συμπεριφορά. και προτιμούμε διαφορετικό ήθος και ποδοσφαιρικό χαρακτήρα.
Έτσι μείναμε χωρίς βαθμό και η απενημέρωση της Δευτέρας έδειχνε σημαντική και κομβική. Και έτσι ακριβώς συνέβη. Συζητήθηκαν εκτενέστατα τα θέματα της Ομάδας, συμπεριφορές και επιλογές όλων και ξεκαθαρίστηκαν οι ρόλοι και οι στόχοι του καθενός.. Όσοι θέλουν τη βελτίωση, την ηρεμία  και την εικόνα μιάς σοβαρής πειθαρχημένης και μονιασμένης Ομάδας  ακολουθούν το σχήμα και τις κατευθύνσεις της Διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου του Συλλόγου, ξεφεύγοντας από καφενειακές απόψεις και μικροπροσωπικά συμφέροντα.
 Επικριτές και είρωνες πάντα θα βρίσκονται και θα περιμένουν στη γωνία για να διασκεδάζουν ή να ψάχνουν την ευκαιρία τους απεγνωσμένα. Σκοπός μας είναι να τους κρατήσουμε απλά εκτός από την αθλητική και πολιτιστική ιδέα που πρεσβεύει η Δόξα Καλαμάτας.  Ο θεσμός του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ας μένει σε ανθρώπους με θετική διάθεση και καλοπροαίρετη κριτική και δράση.
Έμειναν λοιπόν δύο ημέρες  για να σκεφτούν όλοι σφαιρικά το πρόβλημα και η επόμενη συνάντηση θα γίνει ξανά σε μερικές ώρες στα αποδυτήρια (17:00)
 για την προγραμματισμένη προπόνηση της Τετάρτης.
Επίσημος αγώνας ακολουθεί την δεύτερη Κυριακή
καθώς μεσολαβεί το ρεπό εξαιτίας της Νίκης Πλάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο σας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τους υπεύθυνους της Δόξας με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας της Ομάδας και των φίλων της.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.