Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΛΟΣ Α' ΓΥΡΟΥ ΜΕ ΗΤΤΑ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ

Με ήττα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος για τη Δόξα Καλαμάτας. 
Η Ομάδα πραγματοποίησε -κατά γενική ομολογία - μια από τις καλύτερες εμφανίσεις, με αντίπαλο τον πρωτοπόρο του Ομίλου, αλλά δεν κατάφερε- για ακόμα μία φορά - ν' αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί παρουσίασε το "γνωστό" πρόβλημα δυστοκίας. 
Δημιούργησε πολλές και εντυπωσιακές φάσεις στην αντίπαλη εστία, 
αλλά η τελική προσπάθεια ήταν αυτή που έλειπε. 

Η Δόξα μπήκε πολύ δυνατά στην αρχή του αγώνα σφυροκοπώντας τη Θουρία στο γήπεδο της Σπερχογείας. Μόλις στα πρώτα λεπτά έχασε κλασσική ευκαιρία με τον μαχητικό Ηλία Ψαρρέα για να προηγηθεί και ενώ η μπάλλα βρισκόταν στο μισό γήπεδο, σε μία αντεπίθεση χρειάστηκαν δύο κόντρες και μία άτυχη στιγμή της άμυνας για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ο έμπειρος επιθετικός της Θουρίας και να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους. 
Στη συνέχεια η Δόξα ανέβασε ξανά ρυθμό, χάνοντας και άλλες σημαντικές ευκαιρίες πάντα με ολιγωρία στην τελική προσπάθεια, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο -στην παρθενική του επανεμφάνιση με τα χρώματα της Ομάδας- και τον Παύλο Πείδη σε συνδυασμό με την κινητικότητα του Ηλία Ψαρρέα. Η Θουρία προσπαθούσε να ανέβει με προσπάθειες κυρίως από την αριστερή της πλευρά και αφού η Δόξα δεν κατάφερε να ισοφαρίσει -με σημαντικότερη ευκαιρία από τον Βασίλη αμέσως μετά το γκολ καθώς μετά από ωραία σέντρα του Νικήτα Κακκαβά η προβολή του την έστειλε ξυστά δίπλα από την εστία- ήταν η σειρά της γηπεδούχου να μας ξαναστείλει στη σέντρα καθώς εκμεταλλεύτηκαν άλλο ένα αμυντικό λάθος και τελείωσαν μία φάση διαρκείας που φαινόταν ότι είχε εξουδετερωθεί στην αρχή της. Καθώς η μπάλλα δεν έφυγε όταν έπρεπε από την περιοχή , η πίεση από τους γηπεδούχους την έστρωσε μετά από ανεπάλληλες κόντρες στα πόδια επιθετικού σε πλεονεκτική θέση για γκολ και έτσι το 2-0 έγινε γεγονός.
Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα. Η Δόξα μπήκε στο Β' μέρος με μία αλλαγή , τον Διονύση Δημόπουλο ο οποίος πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση βοήθησε στην επαναφορά της πίεσης μπροστά στα καρέ της Θουρίας. Η ευκαιρία για αλλαγή ψυχολογίας δόθηκε άμεσα καθώς στην συνεχή πίεση των ποδοσφαιριστών της Ομάδας μας , η άμυνα της Θουρίας υπέπεσε σε παράβαση εντός περιοχής και ο διατητής έδειξε την άσπρη βούλα χωρίς δισταγμό. Την εσχάτη των πονών ανέλαβε να εκτελέσει ο Βασίλης , αλλά στάθηκε άτυχος για ακόμα μία φορά. Η μπάλλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα κάνοντάς μας όλους να τα βάζουμε με την Τύχη. 
Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο και παρά τις προσπάθειες των δύο Ομάδων οι δύο τερματοφύλακες εξουδετέρωναν κάθε ευκαιρία που παρουσιαζόταν. Για όσους δεν πίστεψαν πως χάθηκε η ευκαιρία του πέναλτυ, η Τύχη φρόντισε να τους το ξαναδείξει -αυτή τη φορά στην εστία της Ομάδας μας - καθώς σε ανατροπή παίκτη της Θουρίας ο διαιτητής ξαναέδειξε τα 11 βήματα. Με τον ίδιο τρόπο εκτελέστηκε από παίκτη της Θουρίας το πέναλτυ, με την μπάλλα να καταλήγει άουτ, δίνοντας ανάσα στους ποδοσφαιριστές της Δόξας, οι οποίοι ξαναπίεσαν στην επίθεση μέχρι το τέλος. Τίποτα όμως δεν άλλαξε και με τη λήξη η χαρά για την πολύ καλή εμφάνιση σκεπάστηκε από την πίκρα της ήττας.
Το θετικότερο σημείο της χθεσινής αναμέτρησης για εμάς, είναι ο πληγωμένος εγωισμός των παιδιών, που φάνηκε ξεκάθαρα. Είναι θέμα χρόνου να έρθουν και τα αποτελέσματα , αρκεί να ακολουθήσουν παρόμοιες εμφανίσεις. Τα πράγματα για την τελική κατάταξη δυσκόλεψαν βέβαια ακόμα περισσότερο, αλλά το συνοψίζουμε στο γεγονός πως απλά μεγάλωσε η πρόκληση. Ψάχνοντας να βρούμε κίνητρα ίσως αυτό είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία
Ο αγώνας του Σαββάτου δείχνει να είναι σημαδιακός για την έκβαση και αν σε κάποιους "αρέσουν" τα δύσκολα ας μείνουν συντονισμένοι για τη συνέχεια.

Σε μια δύσκολη καμπή - η οποία ήταν χαρακτηριστική εξαιτίας και της εορταστικής αποχής - του πρωταθλήματος , οι ποδοσφαιριστές της Δόξας έδειξαν ότι μπορούν για πολύ μεγάλα επιτεύματα.
Η απόδοση σχεδόν όλων ήταν αισιόδοξη (παρά την ήττα) και το δέσιμο της Ομάδας δείχνει να καλλιεργείται κάθε ημέρα και περισσότερο. Η επαναφορά στις προπονήσεις και η πλήρης ενσωμάτωση των νέων παιδιών στην Ομάδα (παρεπιπτόντως και ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος και ο Γιώργος Καμπουγέρης έδειξαν ότι θα βοηθήσουν σημαντικά στην προπάθεια που ακολουθεί) θα επενεργήσουν καταλυτικά  στο σχεδιασμό για το Β' γύρο.
Η συνέχεια αναμένεται εντυπωσιακή  και την προετοιμάζουμε με υπομονή και επιμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο σας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τους υπεύθυνους της Δόξας με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας της Ομάδας και των φίλων της.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.