Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΤΣΟΥΚΑΛΗ - ΔΟΞΑ 1-1

Ακόμα μία φορά έμελε να ζήσουμε το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ Θέατρο του Παραλόγου, κατά την ενασχόλησή μας με το ευγενές -κατά ορισμένους- άθλημα του Ποδοσφαίρου στο Β' Τοπικό Πρωτάθλημα Μεσσηνίας. 
Τουλάχιστον, καταφέραμε να αποσπάσουμε στην τελική και 1 βαθμό καθώς ο"Άρχων της αναμέτρησης" είχε κουραστεί να περιμένει το πότε η "ευγενέστατη "Βοηθός του θα χριστεί και σκόρερ. Έτσι σφύριξε την λήξη του αγώνα που βρήκε τις 2 Ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1. 

Οι άνθρωποι του Ηρακλή Κυπαρισσίας δικαίως πανηγύριζαν το απίστευτο που έζησαν και το πρώτο τους γκολ φέτος που προήλθε από δώρο της άμυνας μας (όταν στο 82'!!!! -ξανά- ο τερματοφύλακας ξεγελάστηκε και άφησε τη μπάλα να σκάσει μπροστά του στο βρεγμένο γήπεδο και να περάσει από πάνω καταλήγοντας στα δίχτυα της Δόξας. Αυτό ήταν το ανέλπιστο γκολ της ισοφάρισης για τον Ηρακλή, καθώς η Δόξα είχε ευτυχήσει να προηγηθεί με κεφαλιά στο 32' από τον Θ. Αναστασόπουλο στο τελείωμα μιας υπέροχης φάσης με κομπίνα σε φάουλ και σέντρα από τα δεξιά στην καρδιά της μικρής περιοχής του Ηρακλή.
 Πλήθος χαμένων ευκαιριών χάθηκε ξανά σε έναν αγώνα μονόλογο για την Ομάδα μας αλλά χωρίς αίσιο τέλος.

Όλα τα παραπάνω θα ακούγονταν φυσιολογικά εάν δεν υπήρχε η απαράδεκτη διαιτησία από την Α' Βοηθό που ΑΛΛΟΙΩΣΕ Κ Υ Ρ Ι Ο Λ Ε Κ Τ Ι Κ Α !!!!!!!!!! το αποτέλεσμα , "κόβοντας" συνεχώς με δικής της επινόησης offside τις επιθετικές ενέργειες των ποδοσφαιριστών μας , με αποκορύφωμα την ακύρωση ενός εξαίσιου τέρματος  με απόφασή της που δεν πίστευαν ΟΥΤΕ ΟΙ γηπεδούχοι.. Σχεδόν κάθε φορά που παίκτης μας ξεπερνούσε αντιπάλους και έβγαινε μπροστά τους με πρόσωπο στην εστία, η ξανθιά βοηθός σήκωνε το σημαιάκι και ανάγκαζε τους φιλάθλους της γηπεδούχου να της κάνουν πλάκα και να ζητάνε να "σηκώνει " offside" και κάθε φορά που παίκτης μας πέταγε μπροστά στον κενό χώρο τη μπάλα, ή ξέφευγε με ντρίπλα από αντίπαλο. Οι ποδοσφαιριστές μας γύριζαν τη μπάλα προς τα πίσω σε αμαρκάριστο συμπαίκτη και η showoman σήκωνε τη σημαία. Σε συζητήσεις μετά το τέλος του αγώνα οι -ευγενέστατοι -άνθρωποι της γηπεδούχου επιβεβαίωναν ότι δεν προλάβε ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ στη θέση της και έμενε πάντα πιό πίσω χάνοντας έτσι όλες τις ενέργειες. (Παρ' όλα αυτά της αναγνωρίζουμε ότι σήκωσε και 2 φορές !!!!!!!!! σωστά τη σημαία.) Σε γενικές γραμμές όμως κράταγε "γερά" την άμυνα για τους γηπεδούχους και με ύφος 1000!!! καρδιναλίων σταματούσε κάθε επιθετική μας ενέργεια.
Οι ποδοσφαιριστές της Δόξας προσπάθησαν παίζοντας έξυπνο ποδόσφαιρο να κυριαρχήσουν στον χώρο του κέντρου και τα κατάφεραν. Υπομονετικά πάλευαν για τη νίκη, αλλά λογάριαζαν όμως χωρίς την Ξενοδόχο. Η προκλητική βοηθός συνέχιζε να κάνει το 1 λάθος μετά το άλλο.
(Το γεγονός ότι όλα ήταν  βέβαια  υπέρ της γηπεδούχου πιστεύουμε απλά ότι πρόκειται μόνο περί μιάς τρομερής σύμπτωσης.)
 Παρέσυρε τον Διαιτητή σε σφάλματα και με τον τρόπο της
 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΉΤΑΝ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΤΗΣ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΛΉΞΗ,.
Υπέδειξε στον Διατητή να αποβάλλει παίκτη που την ενοχλούσε λεκτικά -ως ισχυρίστηκε- μην τολμώντας να μας πει τι ακριβώς έλεγε. Λέγοντας ασύστολα ψέματα προσπάθησε να απομακρύνει τα βέλη και την πλάκα από πάνω της και να αποδείξει πως διαθέτει την "Εξουσία" και το "Αλάθητο"
Άσχετα εάν εξέθετε συνεχώς τον Διαιτητή και προκαλούσε τους ανθρώπους της Δόξας, με αποφάσεις που σταματούσαν κάθε ίχνος επιθετικής ενέργειας

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!  Δεν κλαιγόμαστε για την ισοπαλία αλλά απλά ντρεπόμαστε να συμμετέχουμε σε μια τέτοια παρωδία ξανά. Ο Διαιτητής έκανε λάθη -και χοντρά- αλλά τουλάχιστον είχε το σθένος να τα παραδέχεται κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Β΄ βοηθός προσπαθούσε και κρατούσε τα προσχήματα, ενώ η Δις/Κυρία  (ή ότι άλλο ) τίναζε τον αγώνα στον αέρα. Αγνοεί τα βασικά, δεν γνωρίζει τι είναι το offside!!!!!!, και η άποψή της για το ποδόσφαιρο και τους κανόνες παιχνιδιού είναι εφάμιλλη των γραφικότερων περιγραφών. 

Σκεφτήκαμε αρκετά και ήρεμοι την αντίδρασή μας. Αν και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να δυναμιτίζουμε το κλίμα, αυτή τη φορά νιώθουμε υποχρέωσή μας να προστατέψουμε την Ομάδα μας και τον Θεσμό από κάθε λογής ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και  εν δυνάμει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ!!!! Οφείλουμε να τονίσουμε πως παρόμοια λάθη συμβαίνουν είτε λόγω σκοπιμότητας είτε λόγω αδυναμίας στο συγκεκριμένο έργο. 
Δεν θέλουμε καν να ασχοληθούμε με το πρώτο και έτσι μένουμε στην ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ορισμένων και μόνο. Και καθώς το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα τονίζουμε ότι η τιμή είναι απαίτηση. Ακόμα και από τις γυναίκες που θέλησαν να ασχοληθούν με τον χώρο.
Το ελάχιστο που ζητήσαμε ήταν μία ταπεινή συγνώμη. Φυσικά και δεν ακούσαμε κάτι τέτοιο αλλά αντίθετα τιμωρηθήκαμε με ΨΕΥΔΗ!!! Ο αλλαζόνας δεν παραδέχεται ποτέ ότι σφάλλει.Η αλαζονεία όμως αυτή παραλίγο να δημιουργήσει έκρηξη σε ένα παιχνίδι - εκκλησία. Ο διαιτητής -αν και ήθελε να κρατήσει το επίπεδο- παρασυρόταν συνεχώς και δεν είχε την παραμικρή βοήθεια. Και επειδή προσπαθήσαμε να συζητήσουμε στο τέλος και μας το ξέκοψε με ήρεμο τόνο αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε λοιπόν με τα χαρτιά και τα γραφόμενα.Δεν έχουμε τίποτα μαζί του , παρά μόνο με τη συγκεκριμένη βοηθό που τον κρέμασε. Αν μπορούσε να πάρει το παιχνίδι , τις αποφάσεις πάνω του ας το αναλογιστεί ο ίδιος ήρεμα πλέον......έτσι και αλλιώς θα κριθούμε όλοι για χατήρι της βοηθού.

Και επειδή ακούστηκαν νύξεις για γνώση κανονισμών , τιμωρίες, και απαγορεύσεις ας μείνουμε στα του Κανονισμού, απλά λιτά και περιεκτικά......
...για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να γίνονται σοφότεροι οι γηροντότεροι.......και ας σκοράρουν παίκτες αφού έχουν βγει ως αλλαγές.....

OFFSIDE
Για τη σεζόν 2013-14 στους Κανονισμούς του Παιχνιδιού, ο κανονισμός 11 ορίζει ότι " Ένας παίκτης που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ τιμωρείται μόνο εφόσον, κατά τη στιγμή που η μπάλα αγγίζεται ή παίζεται από έναν συμπαίκτη του, κατά τη γνώμη του διαιτητή, συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι ως εξής:
- Επηρεάζει το παιχνίδι ή
- Επηρεάζει έναν αντίπαλο ή
- Αποκτά πλεονέκτημα ευρισκόμενος στη θέση αυτή» .

 ΑΠΟΒΟΛΗ
Ένας ποδοσφαιριστής αποβάλλεται όταν 
διαπράξει ένα από τα ακόλουθα παραπτώματα:
α)σοβαρή αντιαθλητική συμπεριφορά, όπως υπερβολική ή ωμή βία,
β)βίαιη ενέργεια, όπως βίαιη ή επιθετική συμπεριφορά,
γ)πτυσμός κατά αντιπάλου ή οποιουδήποτε άλλου,
δ)παρεμπόδιση επίτευξης τέρματος της αντίπαλης ομάδας ή καταφανούςευκαιρίας για την σημείωση τέρματος, πιάνοντας εκ προθέσεως την μπάλα,
ε)παρεμπόδιση καταφανούς ευκαιρίας για την σημείωση τέρματος από έναν
αντίπαλο που κινείται προς το αντίπαλο τέρμα, διαπράττοντας παράβαση η
οποία τιμωρείται με ελεύθερο λάκτισμα ή πέναλτι,
στ)άσεμνα, προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια ή χειρονομίες,
ζ)δεύτερη παρατήρηση (κίτρινη κάρτα) κατά την διάρκεια του ίδιου αγώνα. 
ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
(αρθρο 15  παρ5)
Η υπογραφή του Φ.Α. είναι υποχρεωτική για τους αρχηγούς των διαγωνιζομένων
ομάδων ή τους αντικαταστάτες τους, οι οποίοι όμως, έχουν δικαίωμα να
διατυπώνουν τυχόν διαφωνίες ή επιφυλάξεις τους. Οι λόγοι των διαφωνιών ή των
επιφυλάξεων θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αναγράφονται στο Φ.Α.  

(αρθρο 15  παρ7)
Παράβαση του διαιτητή σε ότι αφορά τις επιβαλλόμενες σ’ αυτόν υποχρεώσεις
από το παρόν άρθρο, συνεπάγεται την παραπομπή του από το Δ.Σ. της διοργανώτριας στην αρμόδια Επιτροπή και τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού,τουλάχιστον ενός (1) μηνός.
Κατ’ εξαίρεση στις περιπτώσεις που ο διαιτητής αρνείται στους αρχηγούς των
ομάδων να υποβάλλουν στο Φ.Α. τις κατά την κρίση τους ενστάσεις, της άρνησης
βεβαιουμένης ύστερα από αίτηση του αρχηγού της οικείας ομάδας από τον
παρατηρητή του αγώνα, διαγράφεται των πινάκων αξιολόγησης διαιτητών. Στην
ίδια ποινή υπόκειται και ο διαιτητής ή βοηθός διαιτητή του αγώνα που ορίζεται ως
αναπληρωτής και παραλείπει να ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο ορισμού του
τις διαγωνιζόμενες ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν ζητάμε καμμία τιμωρία. 
Δεν έχει νόημα για εμάς πλέον. 
Ζητήσαμε μόνο ευγενικά να αποσυρθεί μόνη της από τους αγώνες της Ομάδας μας η κα Α. Τσουκάλη για  να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση ξανά.

Δεν ελπίζουμε σε κάτι, οι αρμόδιοι έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι. 
Εάν θέλουν να κόψουν τη μπάλα σε σοβαρά παιδιά ας το κάνουν,
για να κρατήσουν όμορφες μεν αλλά άσχετες δε, παρουσίες στο χώρο.

Κατά τα άλλα,  Καληνύχτα σας. 
.......και όποιος ενδιαφερθεί................
Έτσι και αλλιώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από παιχνίδι.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο σας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τους υπεύθυνους της Δόξας με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας της Ομάδας και των φίλων της.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.