Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΑΙΔΩΣ 3-3

Η ντροπή μοιάζει πολύ με την ενοχή κι όμως είναι αρκετά διαφορετική. Η ενοχή προέρχεται από την αίσθηση της παραβίασης μιας απαγόρευσης και το φόβο της τιμωρίας και σχετίζεται άμεσα με την απαγορευμένη πράξη, δηλαδή αυτό που κάναμε ενώ δεν έπρεπε να το κάνουμε. Η ντροπή, από την άλλη, σχετίζεται με αυτό μέσα μας που μας κάνει να κάνουμε κάτι ή να είμαστε κάπως και προέρχεται από την αίσθηση της ταπείνωσης στα μάτια κάποιου ή κάποιων επειδή είμαστε έτσι και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.  
 
Για όσους οι κουβέντες για τέτοια θέματα φαίνονται "άσχετες" και περιττές στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, ζητάμε συγνώμη αλλά δεν θα ακολουθήσουμε τη  νοητική διαδρομή τους. 

Αφού τα πράγματα ηρέμησαν πλεον και η σκέψη ωρίμασε, καταλήξαμε ότι το τελικό σκορ (3-3) της χθεσινής αναμέτρησης έχει απειροελάχιστη σημασία. 
Η ανατροπή και τα πολλά γκολ, το 0-3 του Α' ημιχρόνου, το 1ο γκολ από τον εξαίρετο Βόλφυ και οι εντυπωσιακές ενέργειες του Βασίλη , του Παύλου και του Ηλία,  το δοκάρι του Νικήτα , το γκολ που ακυρώθηκε , οι αποκρούσεις του Αποστόλη , τα 3 γκολ που δεχτήκαμε και κάποιες καλές σχέσεις και ήρεμες κουβέντες με ορισμένους αντιπάλους στο τέλος, έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αφού επισκιάζονται από τα τραγικά που συνέβησαν στη διάρκεια του αγώνα και μέχρι τη "ήρεμη" λήξη.


Σκοπός μας δεν είναι να περιγράψουμε την "φιλοξενία" ούτε να συγκρίνουμε τις "ζούγκλες" που ορισμένοι μάλλον ακόμα θεωρούν "φ υ σ ι ο λ ο γ ι κ έ ς !!!!!", ούτε να προκαλέσουμε κάποιους περισσότερο. 

Νιώθουμε "τυχεροί" που δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς μέσα και έξω από το γήπεδο, που γυρίσαμε όλοι σώοι στα σπίτια μας, που  η χαρά της ισοφάρισης περιόρισε τους τραμπουκισμούς , που τελικά "μοιράστηκε το καρπούζι" - για να ευχαριστηθούν "όλοι" ή να κρατηθούν οι ισορροπίες (όπως τόνισε και ο ευγενέστατος -κατά τα άλλα παρατηρητής).
Νιώθουμε τυχεροί για την πρόληψή μας να απομακυνθούμε μόνοι μας από τον πάγκο μας (κάτω βέβαια από την κερκίδα με τους "αγανακτισμένους" που μάλλον έχουν διαβάσει το βιβλίο με τους λάθος κανονισμούς παιχνιδιού) για να μην μας γράψουν οι εφημερίδες  ή τα δελτία συμβάντων Κυριακάτικα. 

Νιώθουμε όμως άτυχοι -φορές σαν και αυτές- για την εποχή και τον τόπο που ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 
Άτυχοι γιατί -ευτυχώς- δεν φέραμε και τα δικά μας παιδιά στο γήπεδο να "μορφωθούν" ποδοσφαιρικά και κοινωνικά όπως τα παιδιά που έπαιζαν με τα τύμπανα. 
Άτυχοι που κάποιοι συνεχίζουν να θεωρούν το παιχνίδι αυτό ως πόλεμο. 
 Άτυχοι που οι αρμόδιοι για τον έλεγχο όλων αυτών "ακόμα αγοράζουν αγρούς, μιλώντας για ισορροπίες".
Ούτε αυτή τη φορά θα σταθούμε στη διαιτησία. Δεν υπάρχει πλεον λόγος. Τελείωσε για εμάς, στην εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου και μόνο!!!! Μακάρι να τους συνοδεύει η ίδια "Τύχη" πάντα, για να μην θρηνήσει ποτέ και κανείς. 
Τελείωσε για εμάς στην  αναγραφή (;;;;;)του Φύλλου Αγώνα. 
Όποιος και εάν θέλει , ας ασχοληθεί ποτέ με λεπτομέρειες και κανονισμούς.

Για τον παρατηρητή και την άποψή του, δεν θα προχωρήσουμε σήμερα αναλυτικά, καθώς κρίνουμε πως
 1)  έχει το δικαίωμα να σκεφτεί τι έγινε και τι θα μπορούσε ακόμα να γίνει
2) θεωρούμε πως είναι ευγενικός άνθρωπος -απλά και μόνο με την εικόνα του- και οι συνθήκες είναι αυτές που θα τον οδηγήσουν να μην αναφερθεί σε λεπτομέρειες και ονόματα. Για να τον βοηθήσουμε πάντως θα τονίσουμε ότι 
θα είναι λάθος του να μην αναφέρει τον άνθρωπο της Ομάδας μας που είπε επί λέξη στο διαιτητή στο τέλος "Είσαι Καραγκιόζης".
Και θα πρέπει να το γράψει λοιπόν μαζί φυσικά με ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!!!!!!!!!

Όμως, για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα και δοθεί η εντύπωση πως προσπαθούμε απλά να δημιουργήσουμε εντυπώσεις,
  • Υπήρχαν ΚΑΙ σοβαροί οπαδοί των γηπεδούχων, που προσπαθούσαν να αποσοβήσουν τα χειρότερα. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!!! (Μακάρι να γίνουν αυτοί το παράδειγμα για τα παιδιά στην κερκίδα και όχι οι υπόλοιποι!) 
  • Εάν επιθυμούν τέτοιους "άνδρες" στον πάγκο να την πέφτουν στους αντιπάλους για συνετισμό, καλό είναι να το ξανασκεφτούν. Γιατί αυτές οι συμπεριφορές μόνο ΒΙΑ γεννούν, και τίποτα περισσότερο. 
  • Η αναφερόμενη, από ορισμένους, σύνδεση των χθεσινών γεγονότων με τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣΜ μας αφήνει για την ώρα αδιάφορους αλλά επιφυλακτικούς. Το μόνο που επιθυμούμε έντονα, είναι να σταματήσουν από παντού αυτά τα απαράδεκτα έκτροπα ΑΜΕΣΑ!!! 
  • Με τους ποδοσφαιριστες της Άμφειας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μπράβο τους που το πάλεψαν με το εις βάρος τους σκορ, έστω και με τον τρόπο που προσπάθησαν και δεν τα παράτησαν. Έτσι μπορούσαν, έτσι έπραξαν, έτσι τα κατάφεραν άλλωστε. Όταν η κατάσταση όμως ξέφυγε,και χάθηκε ο έλεγχος σε αντιαθλητικά και επικίνδυνα πλάισια, το οποιοδήποτε τελικό αποτέλεσμα δεν θα είχε καμμία σημασία, εάν κάποιος δεν έφευγε από εκεί περπατώντας. 
  • Ιδιαίτερη μνεία βέβαια αξίζει για τον συγκεκριμένο παίκτη που παραδέχτηκε ότι όσο ο διαιτητής δεν του έβγαζε κάρτα αυτός έπαιρνε θάρρος για να συνεχίζει ακόμα πιό δυνατά. Και όπως ήρεμα συζητήσαμε εκεί μετά, είμαστε σίγουροι πως και αυτός και αρκετοί άλλοι θα στενοχωριόντουσαν εξίσου με έναν ενδεχόμενο πιθανό σοβαρό τραυματισμό οποιουδήποτε παιδιού.
  • Τέλος, οι ομπρέλλες συναρμολογούνται ξανά. Εξάλλου τα  αφήσαμε όλα εκεί. Καλό είναι όμως, αυτοί που τα εκσφεδόνισαν να σκεφτούν -ήρεμα πιά- που θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί χθες το βράδυ, εάν τα πράγματα "τύχαιναν" λίγο διαφορετικά και το τι θα συζητούσαν όλοι σήμερα και για μέρες. 


"Ο δειλός έχει απαλλαγεί από την ντροπή " (Πλάτων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο σας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τους υπεύθυνους της Δόξας με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας της Ομάδας και των φίλων της.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.